Noves restriccions a l´ús del taser als Estats Units PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 18 octubre de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageEls fets de finals de setembre a la policia de Nova York -en que va resultar mort un malalt mental a conseqüència de les ferides causades al caure des d'una alçada de 5 metres al ser disparat amb un taser- han fet que diferents cossos de policia restringeixin l'ús de l'arma. La nova restricció que s'està estenent per tots els estats es que no s'utilitzi contra persones que presentin símptomes clars d'estar sota l'efecte d'una droga i que no dispari més d'un agent amb el taser contra l'objectiu, segons recull el diari Californià de San Antonio Express News.

La majoria de cossos encara no limiten el número de descàrregues elèctriques a fer, però sí que en prohibeixen la utilització un cop la persona ha estat reduïda i emmanillada. Gran part dels estats estan canviant el programa de formació. doblant el número d'hores, fins a les 16 hores.

Raons del canvi

Una part de la medicina ha identificat el deliri d'excitació que es pateix quan es consumeix drogues i que provoca, entre altres, una sobredosi d'adrenalina al cor. En aquesta situació, la literatura mèdica considera que la descàrrega elèctrica en aquestes circumstàncies pot provocar la mort.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page