La Guàrdia Urbana guanya competències a Tarragona PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 14 octubre de 2008
AVUI │Oriol Margalef

ImageCoincidint amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona guanyarà efectius i assumirà noves competències de seguretat. Des d'ara fins que s'acabi aquest mandat, l'Ajuntament té previst contractar un centenar d'agents nous i fixar la plantilla en uns 300 efectius. A finals del 2010 s'espera que ja estigui construïda la nova comissaria. L'actual al centre de la ciutat s'ha quedat petita.

El PSC, partit que governa a Tarragona, va fer de l'increment d'efectius de la Guàrdia Urbana un dels cavalls de batalla de les últimes eleccions municipals. Divendres, el conseller d'Interior, Joan Saura, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, firmaran un conveni que marca les noves línies de coordinació i col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos. Segons Begoña Floria, portaveu del govern, el conveni dóna més pes a l'Ajuntament per decidir en matèria de seguretat i col·loca el cos de policia municipal "en una situació igualitària respecte dels Mossos a dintre de la ciutat".

Entre les obligacions que assumirà la Guàrdia Urbana, que la situaran entre les policies locals "amb més competències de Catalunya", segons Floria, hi ha funcions de policia judicial per a petits delictes. D'acord amb el conveni, la Junta Local de Seguretat passarà a estar presidida únicament per l'alcalde de Tarragona. Fins ara aquesta responsabilitat era compartida amb la subdelegada del govern central. El canvi, segons Floria, permetrà aplicar un model policial "més pròxim al ciutadà".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Guàrdia Urbana guanya competències a Tarragona
Go to top of page