Els Mossos commemoren els 25 anys de la seva recuperació PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 07 octubre de 2008
Agències

ImageEls Mossos d'Esquadra segueixen amb la commemoració dels 25 anys de l'aprovació de la llei de recuperació del Cos i avui han realitzat un acte institucional per homenatjar els agents de la primera promoció. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura, i ha comptat amb gairebé tots els agents que van entrar a la policia catalana el 1983.

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat s'ha omplert amb els agents d'aquella promoció, de 268 membres, i els comandaments del Cos, a més de representants d'altres cossos policials i dels responsables polítics de la policia catalana en aquests 25 anys.

El subinspector Lluís Manel Martínez, el primer de la primera promoció, ha realitzat un emotiu, nostàlgic i irònic parlament sobre els primers passos del Cos, que ha estat molt aplaudit.

Martínez ha mostrat l'"orgull" de ser mosso per part de tots aquells joves "compromesos amb el seu temps" i ha rememorat el seu diversificat origen social, laboral i geogràfic. A més, ha reivindicat la seva feina entre 1983 i 1994 –quan van assumir les primeres competències en seguretat ciutadana– i ha negat que fos una tasca "irrellevant". A més, ha admès que tots els agents d'aquells anys feien "de tot" i moltes hores extres.

El president Montilla també ha alabat l'"esperit de servei i del deure" dels Mossos, un Cos "molt arrelat a la història de Catalunya" i "eix vertebrador de la seguretat del país". El president català ha animat els agents a seguir treballant, ja que gaudeixen d'una "alta autoestima" per part de la ciutadania.

Montilla també ha tingut un record pels agents morts en acte de servei i pels diferents consellers de Governació o Interior i els directors generals que han dirigit el cos en aquests anys, la majoria d'ells presents a l'acte.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els Mossos commemoren els 25 anys de la seva recuperació
Go to top of page