Investigats dos sanitaris per abusar d'una pacient que van portar en ambulància a BCN PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 30 setembre de 2008
Agències

ImageEl Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona investiga una denúncia contra dos tècnics sanitaris d'una ambulància acusats d'abusar sexualment d'una pacient que estava inconscient a qui traslladaven a Barcelona. Després, els presumptes agressors sexuals van ensenyar les fotografies a companys de feina, fins que un d'ells els va denunciar.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, els dos treballadors de l'ambulància, Sergio P.F., de 27 anys i de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), i Francisco Javier Q.C., de 41 i veí de Barcelona, van ser detinguts el 29 d'agost passat acusats de dos delictes contra la intimitat de les persones i abusos sexuals.

Els dos acusats, que treballen per a una empresa subcontratada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), estan en llibertat amb càrrecs.

Tocaments i fotos

Els abusos van tenir lloc el 14 de juliol, però no van ser descoberts fins al 20 d'agost, quan una empleada va veure les fotos que li havien fet a la víctima i ho va denunciar, segons ha informat Catalunya Ràdio. Els sanitaris podrien haver despullat, tocat i fotografiat la jove, de 20 anys, que havia patit un coma etílic i estava inconscient.

El SEM, dependent de la Conselleria de Salut de la Generalitat, s'ha personat com a acusació particular en la causa que el jutjat ha obert contra els dos tècnics sanitaris, que es troben en llibertat amb càrrecs, i ha assegurat que es reserva les accions legals i administratives que consideri oportunes.

Cas aïllat

En un comunicat, el SEM ha aclarit que va obrir un expedient sancionador a l'empresa de transport sanitari el 20 d'agost i immediatament va iniciar un procés informatiu per aclarir els fets. Quan van contrastar els indicis obtinguts, van denunciar el cas als Mossos.

El servei d'emergències català, que compta amb 4.200 tècnics de transport sanitari treballant de forma indirecta, ha lamentat aquest cas, que considera "aïllat", i ha anunciat que actuarà "amb tota contundència davant qualsevol comportament inadequat per mantenir la confiança dels ciutadans en el transport sanitari".

Comunicat del Defensor del Pacient

L'associació El Defensor del Pacient ha demanat avui a la Conselleria de Salut que prengui "mesures" perquè no es tornin a repetir fets com aquest.

En un comunicat, ha demanat que a aquests "personatges" se'ls retiri la feina i el sou i es "depuri de forma exemplar" amb una obertura d'expedient sancionador perquè aquest tipus de successos no tornin a passar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page