Missa castrense per obrir els actes de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 29 setembre de 2008
Editorial

ImageAhir ho feia Scotland Yard amb motiu de la celebració del dia de la policia. Avui ho farà la Guàrdia Urbana de Barcelona amb una missa solemne per obrir la setmana d'actes patronals. Més enllà que el patró sigui un sant, sembla que aquí fa anys que tenim enquistada la laïcitat positiva que pregonava Sarkozy amb motiu de la visita del Papa Ratzinger a França. Respecte a la diversitat religiosa sí, però laïcitat dels poders públics també.

A la Guàrdia Urbana de Barcelona hi ha masses persones non-grates per l'esglèsia catòlica com per celebrar-hi qualsevol acte festiu o solemne per obrir la festivitat del cos. Sense fer una llista exhaustiva: divorciats, mares solteres, la dona en general, els qui practiquen sexe al marge del matrimoni, casats pel civil, persones que utilitzen preservatiu, homosexuals, persones amb orígens socio-culturals i practicants d'altres religions, ateus ... Tots els mencionats han estat expressament rebutjats per aquesta esglèsia -amb més o menys virulència- en la que avui celebrarem la missa “solemne”.

Caldria replantejar-nos aquest combraguement amb rodes de molí que suposa fer aquest acte avui amb servilisme a l'esglèsia catòlica. No obvio les arrels cristianes del nostre país, però cal que tampoc no oblidem el paper del catolicisme al nostre país en la no denúncia de la violència gratuïta, la injustícia i en el paper determinat que ha tingut en l'exclusió social dels qui anomenava a la llista d'indesitjables a sagrat. Menys hipocresia, més valentia i coherència democràtica.

Image

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Missa castrense per obrir els actes de la Guàrdia Urbana
Go to top of page