Preparació ple pel civisme: Clos rebutja mencionar la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 06 setembre de 2005
Clos intenta sense èxit un pacte amb l'oposició sobre l'incivisme

• El govern municipal no va aconseguir ahir consensuar tot el text amb CiU i el PP
• L'alcalde va rebutjar el punt que exigia la creació del guàrdia urbà de barri


XAVIER HOSTE
BARCELONA

El ple municipal extraordinari sobre els creixents brots d'incivisme a Barcelona tindrà avui un to "dur i molt crític" amb la gestió de l'alcalde de la ciutat, Joan Clos. Ho van anunciar ahir els dos partits de l'oposició, CiU i el PP, després d'una llarga jornada de negociacions, en què la junta de portaveus va intentar pactar, sense èxit, un escrit de nou punts consensuat per totes les parts, que pogués ser portat a votació amb unitat i sense divergències.

Fonts de l'ajuntament no renunciaven ahir a la nit que l'acord "es pogués produir moments abans d'iniciar-se el ple".

Els dos líders de l'oposició, Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz, no estan disposats a cedir en la seva exigència que el text faci referència en un dels seus punts a la "funció clau i imprescindible del guàrdia urbà de barri", per a la millora del civisme a Barcelona i com a figura de "prevenció i dissuasió a favor de comportaments cívics". El govern de l'alcalde Clos tampoc va acceptar la pretensió de l'oposició d'"incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana", com figurava inicialment al text proposat pels 16 regidors de CiU i el PP.

PREVENCIÓ I DISSUASIÓ

Malgrat la contundència amb què llançaran les seves crítiques en el ple extraordinari d'avui, l'oposició no tancava ahir les portes a un possible acord total en el text, però, segons fonts de CiU, "no en aquestes condicions", en referència al redactat que la majoria de govern proposava per al punt més crític.

El govern municipal va proposar la següent alternativa, sense cap menció a la Guàrdia Urbana: "Davant el pròxim desplegament dels Mossos d'Esquadra, l'entrada en vigor de la Carta Municipal que preveu la justícia de proximitat i la proposta d'una nova ordenança de convivència, s'impulsarà la visualització i la presència a l'espai públic de l'autoritat pública i els serveis municipals de manera coordinada com a prevenció i dissuasió de comportaments incívics".

La resta dels punts que es discutiran es refereixen a l'informe sobre la violència a les festes de Gràcia i Sants, l'impuls a la coordinació de les forces de seguretat, la divulgació del marc normatiu que regula i defineix el civisme i la petició de coresponsabilitat dels ciutadans, el reforç de la prevenció per garantir una resposta ràpida a les denúncies i l'aprovació d'un pressupost econòmic específic per al 2006.

PERMISSIVITAT

Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP, preveu fer un dur atac a la "permissivitat" amb què ha actuat l'ajuntament, després de les reiterades denúncies de l'augment de la delinqüència i el gamberrisme. El PP accentuarà la seva posició en la necessitat que la ciutat tingui més desplegament policial amb l'objectiu de fer complir les ordenances municipals, i també dels serveis de neteja dels carrers, que millorin la imatge de la ciutat.


Noticia publicada a la pàgina 46 de l'edició de 9/6/2005 de El Periódico - edició impresa
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page