Bombers de BCN ataquen gratuïtament a agents de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 23 setembre de 2008
Redacció │ Barcelona

Image

Els bombers de Barcelona i els membres de la brigada d'antiavalots de la Guàrdia Urbana s'han enfrontat al final de la manifestació convocada pels bombers aquest matí. La manifestació, estava convocada reclamant millores salarials i laborals de cara a la negociació del nou conveni. Es dona el cas que els guàrdies urbans comparteixen les reivindicacions, si més no els Bombers que es manifestaven han provocat una càrrega policial als llençar ous, pintura i pots de fum contra els membres de UPAS que custodiaven l'Ajuntament i la seu de l'Àrea de Seguretat.

Els primers enfrontaments ja s'han produït a la plaça Pi i Sunyer, on una brigada d'antiavalots de la Guàrdia Urbana esperava els aproximadament 500 membres dels bombers de Barcelona, que avançaven cap a la plaça Sant Jaume. Els bombers han llançat ous i pintura als antiavalots, i també han utilitzat gas taronja.

Els enfrontaments, després, s'han repetit a la plaça Sant Jaume, on els bombers han obert les tanques de protecció que estaven instal·lades davant de l'Ajuntament i s'han tornat enfrontar amb els antiavalots, utilitzant de nou gas taronja.

Els bombers s'han despullat a Sant Jaume

Al cap d'una estona, ha arribat la manifestació de la Guàrdia Urbana. Els dos col·lectius han estat cridant a la plaça Sant Jaume per reclamar millores salarials i laborals. Ha estat llavors quan un grup de bombers ha decidit despullar-se com a mesura de protesta.

Els dos col·lectius s'han manifestat per reclamar millores en el conveni que des de fa uns set mesos estan negociant amb l'Ajuntament. Els bombers de Barcelona demanen les mateixes condicions dels Bombers de la Generalitat. Segons Joaquim Galindo, portaveu dels Bombers de Barcelona, això vol dir millores salarials, més personal, millores en els vehicles i també en les instal·lacions.

Es tracta d'un conveni comú amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. Per això, la Guàrdia Urbana també demana millores salarials. En aquest sentit, han assenyalat que un agent guanya com a mitjana uns 1.600 euros mensuals. Els bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana continuaran amb mobilitzacions cada 15 dies si no s'arriba a cap acord. Volen que el conveni estigui signat abans que acabi l'any.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page