Alts comandaments europeus qüestionen el model policial Català PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 12 setembre de 2008
Redacció │ Barcelona

En declaracions al diari AVUI, responsables policials de la policia metropolitana londinenca i la neerlandesa han qüestionat obertament que no s'aprofiti la nova llei del sistema de policia per millorar el model policial de Catalunya. El representant de Scotland Yard afirma que per molta coordinació que hi hagi les duplicitats continuaran i des dels països baixos recorden que abans Holanda tenia un model policial quasi idèntic al Català i que des de 1992 s'ha integrat en un servei únic per cada una de les 26 regions policials. En canvi valoren positivament la introducció de la figura de l'auxiliar, ja present als dos països.

Les declaracions les han fetes responsables policials europeus amb motiu d'un congrès internacional de policies celebrat aquest estiu a Barcelona.

“Amb un servei únic de policia es funciona millor”

Sobre l'existència de fins a sis cossos policials a Catalunya, el representant de la policia neerlandesa explica que als països Baixos es van unificar els cossos existents “i ara es funciona millor”. Pel que fa al número dos de la London Metropolitan Police, l'Inspector en Cap Paul M Cahill considera que no és bona la duplicitat de forces de seguretat perquè “es barregen estils diferents de direcció i es repeteixen funcions”.

Qüestionen el codi ètic tot i tenir-ne als seus països

Cahill adverteix que “no tota la societat comparteix els mateixos valors ètics” i s'ha de tenir en compte quins són els que s'acaben imposant en el codi policial. Per la seva part, el representant neerlandès es pregunta per què és necessari examinar la feina policial.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Alts comandaments europeus qüestionen el model policial Català
Go to top of page