Fuga de mossos cap a la urbana de Lleida i aflorament de cossos de locals a la Selva PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 12 agost de 2008
Diari Segre - Diari de Girona

Avui a la premsa catalana apareixen dues notícies estretament relacionades amb el desenvolupament del model policial de Catalunya. Per una banda la fuita d'agents a Lleida ciutat, invertint la situació que passava fins ara, i per l'altre el resorgiment dels cossos de PL a la Selva que van fer desaparèixer molts ajuntaments amb el desplegament de la policia de la Generalitat.

Fa nou anys, la Guàrida Urbana s'enfrontava a un seriós problema: ni més ni menys que 16 agents (un terç de tots els menors de 35 anys) s'havien presentat a les proves per ingressar al cos dels Mossos d'Esquadra, que llavors estava en ple desplegament a les comarques de Lleida. Tot i això, amb el pas del temps les tornes han canviat radicalment. Aquest estiu, sis mossos han deixat la policia autonòmica per ingressar a la policia local.

Agents sense armes però amb recursos

Tot i que no ha transcendit la manera com els agents municipals de Maçanet van reduir un home armat sense portar ells mateixos pistola, cal dir que els fets són si més no sorprenents en un moment en què diferents municipis de la Selva es plantegen transformar els cossos d'agents municipals en altres de policia armada. El desplegament dels Mossos a Girona a mitjans dels anys 90 va provocar la desaparició de les policies municipals en tots els municipis de la Selva excepte en cinc: Blanes, Lloret, Tossa, Santa Coloma de Farners i Anglès. Ara, Arbúcies, Sils, Sant Hilari Sacalm i Caldes de Malavella es plantegen recuperar la policia pròpia.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page