Interior connecta 453 ajuntaments sense policia local pròpia al Cecat mitjançant la xarxa Rescat PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 05 agost de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageEl Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha finalitzat aquesta setmana el lliurament de gairebé un miler de terminals de la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT) a 453 municipis sense policia local de tot Catalunya, que d'aquesta forma estan connectats permanentment amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per comunicar-se en qualsevol cas d'emergència.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació espera que al llarg els propers mesos també rebin els terminals la resta de municipis, fins a un total de 737, que no disposen de policies locals.

El lliurament de terminals als municipis sense policia local de Catalunya va començar el passat dia 14 de juliol a les comarques del Pirineu i Aran i va finalitzar dimarts dia 29 de juliol a les comarques de la Catalunya Central.

Aquests terminals, els mateixos que utilitzen tots els serveis públics d'emergència de la Generalitat (Mossos d'Esquadra, Bombers, SEM, Agents Rurals, Llevaneus, Agència Catalana de l'Aigua, etc..), permeten connectar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) que la Direcció General de Protecció Civil té a Barcelona en cas de qualsevol emergència.

Segons el secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, la cessió gratuïta d'aquests terminals 'garanteix l'equilibri territorial, ja que ara tots els municipis disposen de les mateixes eines per fer front a les seves necessitats en cas d'una emergència'. 'Es tracta d'una clara millora en la gestió de les emergències que es puguin produir arreu del país', ha assenyalat Boada.

A les reunions fetes arreu del territori, a més del lliurament dels terminals, també s'han signat els convenis de cessió amb els ajuntaments receptors. A més, s'ha fet una sessió de formació tècnica, en què s'ha explicat el funcionament global de la xarxa i en particular dels terminals cedits.

La cessió, que inclou servei de manteniment del material, s'ha fet sense cap cost per als municipis. A cadascun d'ells se'ls han lliurat dos terminals; un que resta a disposició de l'alcalde o l'alcaldessa, i l'altre, per a la persona que el Consistori designi com a responsable local de les emergències que es puguin produir dins del seu terme municipal.

Amb aquestes cessions es garanteix que el servei d'emergències sigui el màxim de ràpid i el màxim d'eficaç possible a tots i cadascun dels municipis de Catalunya.

En el global del país, la cobertura de la xarxa RESCAT és en aquests moments del 95%, i s'està treballant perquè en breu es pugui arribar al 100% de cobertura.

La xarxa de radiocomunicacions RESCAT és propietat de la Generalitat de Catalunya. La xarxa, de tecnologia digital, disposa actualment de 200 estacions base i en els propers anys en disposarà de 100 més. Actualment, hi ha més de 14.000 terminals distribuïts arreu del país, ja que la xarxa l'usen hores d'ara per comunicar-se els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona, el Servei d'Emergències Mèdiques i el cos d'Agents Rurals, entre d'altres. En 3 anys s'espera arribar als 30.000 terminals.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page