L'alcalde de Mataró recol·loca l'excap de la policia local que van enxampar conduint begut PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 14 juliol de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageL'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha suspès de les seves funcions durant un any el ja excap de la Policia Local de Mataró, Joan Francesc Giménez Cernuda, que van enxampar conduint begut per Barcelona a principis d'any. Aquesta és la sanció mínima que se li podia imposar a Cernuda, una decisió pactada amb el mateix interessat a canvi que renunciés al càrrec, tal com ha fet aquest mateix dilluns. Cernuda, però, no es quedarà sense feina.

L'alcalde l'ha recol·locat a l'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit (Gintra), de la qual serà el nou cap de Servei, una plaça que no existia fins ara i a la qual Cernuda s'incorporarà quan compleixi la sanció. Cobrarà prop de 61.000 euros l'any.

L'expulsió del cos o una sanció de fins a sis anys amenaçaven l'excap de la Policia Local de Mataró, Joan Francesc Giménez Cernuda, quan se li va obrir un expedient disciplinari a principis d'any, després que la Guàrdia Urbana de Barcelona el va enxampar conduint begut. L'alcalde de Mataró, però, li ha acabat imposant la sanció mínima per aquests casos: un any i un dia de suspensió.

Cernuda, a més, haurà de tornar a l'Ajuntament els salaris que sí que ha cobrat des del mes de febrer, quan se'l va suspendre temporalment de feina, però no de sou, a l'espera de resoldre l'expedient disciplinari. L'alcalde Baron considera que aquesta és una sanció "proporcionada" i "ajustada a la llei", tot i que no amaga que hi ha hagut "converses" entre les dues parts per arribar a una "solució" que evités que el cas arribés als jutjats.

La primera conseqüència d'aquest pacte no escrit és que Cernuda ha presentat, aquest mateix dilluns, la renúncia al càrrec de cap de la Policia Local de Mataró. La segona és que com a funcionari de l'Administració té dret a ser recol·locat en un altre departament, mantenint la seva categoria. El seu nou destí serà l'empresa pública Gintra, on ocuparà la plaça de cap de Servei.

Aquest és un lloc de treball que no existia fins ara i que l'Ajuntament ha creat per a Cernuda. L'excap de la Policia Local cobrarà, quan es reincorpori a la seva nova feina després de complir la sanció, prop de 61.000 euros anuals, una xifra "sensiblement inferior" a la que cobrava com a cap de la policia –75.600 euros anuals–, tal com ha comentat el mateix alcalde.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'alcalde de Mataró recol·loca l'excap de la policia local que van enxampar conduint begut
Go to top of page