Queixes a les files dels Mossos perquè Interior no els deixa dur porres extensibles i brides PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 09 juny de 2008
El Punt

ImageUn comissari dels Mossos, Manel Castellví, va fer arribar al Departament d'Interior a l'abril un informe en què desmuntava la instrucció d'armes i eines policials aprovada al març. En l'informe, el comissari es va mostrar molt crític amb la dotació general que es dóna als agents quan s'incorporen al cos, i amb el fet que determinades eines, com ara les defenses extensibles i les brides (substitutes de les manilles) siguin exclusives d'algunes unitats policials.

El malestar també s'ha fet sentir dins del cos i les veus més crítiques relacionen l'informe del comissari amb el seu canvi de destinació al cap de pocs dies d'haver lliurat l'informe als responsables d'Interior. Segons el comissari, la instrucció «no contempla la utilització d'eines molt útils i fins i tot plenament necessàries per fer les tasques pròpies de la policia». En concret, fa referència a les defenses extensibles, que és una porra que queda plegada, que els agents poden dur a la butxaca i que «millora la imatge del policia vers el ciutadà», a diferència de la porra de fusta, que és rígida i de mal portar. Segons el comissari, l'ús d'aquestes defenses hauria de formar part de la dotació bàsica dels agents, com ho és l'arma de foc i la porra rígida, i que l'haurien de fer servir les unitats de seguretat ciutadana.

L'àrea regional de recursos operatius (ARRO), que fan tasques de suport d'ordre públic, van protagonitzar una protesta contra la instrucció d'armes al metro aquest 30 d'abril. Set agents d'aquest grup van ser cridats per fer un servei de paisà a la línia 1 del metro, però com que segons la instrucció no tenen permís per dur defenses extensibles, van fer el servei de paisà amb una porra de 70 cm, impossible de camuflar. El cap de la comissaria els va fer tornar a la central.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Queixes a les files dels Mossos perquè Interior no els deixa dur porres extensibles i brides
Go to top of page