Acord de màxims per a regular la segona activitat dels Mossos d'Esquadra PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 22 abril de 2008
Redacció │ Barcelona

Image

Interior ha signat un acord històric amb tots els sindicats que regula la segona activitat dels Mossos d’Esquadra i que preveu entre altres, que els membres de la policia de la Generalitat podran passar a la segona activitat voluntàriament als 57 anys conservant les mateixes retribucions.

Si opten per passar a la segona activitat, tant sigui per discapacitat o per edat, els mossos podran triar el lloc de destí més proper al seu domicili habitual

Els mossos incapacitats permanents podran exercir tasques no policials dins la Direcció General de Policia amb els mateixos ingressos econòmics que tenien i amb una jubilació com si haguessin estat actius. Aquesta mesura s’oferirà a la seixantena de mossos que actualment pateixen discapacitats i no treballen al CME.

La reincorporació al cos dels agents discapacitats es farà en un lloc de treball adaptat en col·laboració de reconegudes entitats de persones disminuïdes.

L’acord preveu desenvolupar en sis mesos una ordre de condecoracions per recompensar econòmicament a aquells agents que esdevinguin incapacitats per accident de treball o en acte de servei.

En finalitzar el desplegament territorial, l’1 de novembre pròxim, es negociarà un nou règim d’horaris pel qual es preveurà que els mossos de més de 50 anys d’edat o 25 anys en el cos puguin optar voluntàriament a un horari sense torn de nit.

Es tracta d’un acord històric d’un decret de segona activitat que el Consell de la Policia elevarà a Govern previ informe favorable dels departaments d’Economia i Finances i Governació i Administració Públiques i l’informe de la Comissió Jurídica Assessora.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Acord de màxims per a regular la segona activitat dels Mossos d'Esquadra
Go to top of page