Onze dels catorze agents de la policia de Ripoll van estar dues setmanes de baixa PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 22 abril de 2008
Diari de Girona

ImageLa vila va estar vigilada durant, almenys, els dies que van entre el 30 de març i el 15 d'abril només pel sergent de la Policia Municipal i dos interins sense placa i sense arma que solament poden patrullar quan van acompanyats per un policia armat. Durant el temps que van durar les baixes, les instal·lacions del cos policial van romandre tancades a partir de les 11 de la nit. A partir d'aquest moment la seguretat ciutadana passava en la seva totalitat a càrrec dels Mossos d'Esquadra.

Com solucionar l'alt absentisme a la policia ?

Ara, la situació s'ha corregit perquè només queden 4 policies en baixa laboral. La situació la va denunciar fa uns dies el grup de Convergència i Unió a l'oposició que va fer una roda de premsa per mostrar la seva preocupació pels temes de seguretat ciutadana, regulació del trànsit i altres tasques de responsabilitat de la Policia Municipal. Els convergents van demanar una assemblea de la Junta Local de Seguretat per discutir les mesures necessàries encaminades a solucionar la situació de la Policia Local.

L'equip de Govern, format per una coalició entre ERC i el PSC, no es va oposar a la reunió. Tot i això, va argumentar que l'oposició estava prou informada d'una situació que esperaven resoldre aviat. De tota manera el grup municipal de Convergència i Unió, encapçalat per Jordi Munell, va qualificar la situació d'excepcional. Xavier Cima, també de CiU, va explicar, ahir, que la Seguretat Ciutadana al Ripollès ha passat per una situació molt precària perquè, a més de quasi no haver-hi municipals, la comarca només tenia 2 dotacions de Mossos; una a Campdevànol i l'altra a la rotonda de Sant Joan. Des de fa temps, la Policia Municipal de Ripoll negocia amb l'Ajuntament una millora de les seves condicions laborals. En aquest sentit, demanen més efectius, la renovació dels dos automòbils de què disposen, millorar les dependències administratives, efectuar menys hores extres i un augment del salari.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page