El Síndic qüestiona la poca transparència de l'equip de Bustos en la desaparició dels 10.000 € PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 14 abril de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageEstirada d'orelles a l'alcalde de Sabadell Manuel Bustos. Arran de la desaparició de prop de 10.000 euros incautats en una intervenció policial al novembre de 2006, la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Sabadell va sol.licitar a l'Alcalde que s' informés de les actuacions disciplinàries als òrgans de representació sindical, tal i com estableix la Llei. L'equip de Bustos va considerar que no hi tenien dret. El Síndic Rafael Ribó en una resolució d'aquest març ha donat la raó al sindicat i ha recordat al municipi que ha de respectar els drets dels treballadors i dels seus representants a ser informats.

Image Descarrega l'escrit del Síndic de 28 març 2008 (219 KB)

“Necessària una legitimació especial per ser informat”

En l'informe emès per l'Ajuntament de Sabadell a requeriment del síndic, la corporació sabadellenca va concloure que els sindicats no tenien el dret a conèixer el contingut de la informació reservada, ja que es tractava de dades necessàries per decidir si s'iniciava o no un expedient disciplinari. Considera que el caràcter intern i confidencial del document impedia que els sindicats en poguessin tenir coneixement.

A l'escrit del Síndic, aquest recorda a l'Ajuntament que ha de tenir en compte el que disposa a la Llei 16/1991 de policies locals i a la normativa reguladora de la funció pública de Catalunya, en que s'estableix que s'ha de donar compte de la incoació i del resultat dels expedients als òrgans de representació de personal, amb independència de la graduació de la infracció comesa.

10.000 euros que continuen perduts

L'expedient disciplinari es va resoldre amb una sanció de dos dies de sou i feina per la negligència en la custòdia dels diners intervinguts. El responsable de la infracció disciplinària en aquests moments exerceix de cap de policia local en comissió de serveis en una població veïna.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El Síndic qüestiona la poca transparència de l'equip de Bustos en la desaparició dels 10.000 €
Go to top of page