Els mossos tindran un certificat ISO que garanteix les condicions de qualsevol detenció PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 23 març de 2008
Agències

ImageEl conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Saura, ha anunciat avui que els Mossos d'Esquadra tindran abans d'acabar la legislatura catalana un certificat internacional de qualitat ISO per procedir correctament amb un detingut des de l'arrest fins a passar a disposició judicial.

Es tracta de millorar la gestió, les condicions i les garanties dels arrestats, amb un control detallat de cada pas d'una detenció.

En una entrevista d'Europa Press, Saura ha explicat que el seu departament ja treballa en això. Abans d'estiu es preveu completar la contractació de les dues empreses necessàries: una dissenyarà el procés per aconseguir-ho, i una altra atorgarà després l'aval de la International Standards Organization (ISO).

"És un protocol del que cal fer des que es deté una persona" --ha explicat-- i mentre està en mans de la policia, fins que arriba al jutge, perquè "se sàpiga exactament què passa en tot procés de detenció". Ha donat per "segur" que l'ISO estarà vigent aquest mandat.

La policia catalana serà la segona d'Espanya amb aquest protocol, després de l'Ertzaintza. En uns quinze dies, Saura s'entrevistarà al País Basc amb el conseller basc d'Interior, Javier Balza, per comprovar, entre d'altres coses, com els funciona. També parlarà amb ell del servei d'emergències 112 al País Basc, la seva escola de policia i altres competències d'Interior a les dues comunitats.

L'ERTZAINTZA, PIONERA A EUROPA.

El desembre de 2002, la policia basca es va convertir en la primera d'Europa amb un certificat UNEIX-EN-ISO 9002, atorgat per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor), com aval de qualitat per a un procediment de treball.

En virtut d'aquest protocol, l'Ertzaintza fa un reconeixement forense previ a l'ingrés a dependències policials i seguiments de salut diaris durant l'arrest, amb la possibilitat de demanar proves mèdiques complementàries que certifiquin l'estat del detingut.

Tot això es fa sota supervisió permanent de l'autoritat judicial, amb atenció permanent a la família per informar-lo del motiu i lloc de la detenció, del seu estat de salut, del règim de lliurament d'objectes personals o medicaments, així com del moment d'aixecament d'un període d'incomunicació i de la posada a disposició judicial.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els mossos tindran un certificat ISO que garanteix les condicions de qualsevol detenció
Go to top of page