Intendents de mossos viatgen a Alemanya per conèixer el model únic de policia PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 13 març de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageEn el marc del curs de promoció per a Intendent de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, els Intendents en pràctiques de la policia de la Generalitat han viatjat a Alemanya per conèixer de primera mà com s'organitza el model policial alemany. A Alemanya hi ha un servei únic de policia a cada un dels 17 länders, a banda de la policia federal amb competències molt específiques.

En les setmanes prèvies al viatge els Intendents van rebre la visita de policies de diferents països de la Unió Europea que els van explicar que tenien models quasi idèntics a l'espanyol i que ara han passat al model únic. És el cas d'Holanda, que l'any 1992 va unificar els cossos municipals, regionals i especialitzats en un sol servei dividit en 26 regions policials. El país més recent a fer el canvis ha estat Bèlgica, que després del cas Dutroux de pedofília infantil -que va posar en evidència la descoordinació policial imperant-, el parlament va canviar la llei unificant tots els cossos. En el cas belga la unificació va portar també a acomiadar millers de policies.

Models únics però amb mancances

Tot i el model de servei únic per cada territori, Holanda o el Regne Unit no compten amb res semblant al NIP/SIP (Sistema Informació Policial de la Policia de la Generalitat-Policies Locals). En aquests models tampoc s'ha aconseguit la homogeneïtzar els salaris entre els agents de diferents territoris.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page