Planifiquen que les policies locals de Girona i Salt donin servei, cobrant, als municipis veïns PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 09 març de 2008
El Punt

Els ajuntaments de diferents municipis del Gironès estan treballant en l'elaboració d'un pla de seguretat, que avui tractarà el consell d'alcaldes, que suposaria que les policies locals de Girona i Salt fessin una prestació de serveis als municipis veïns que no tenen policia, cobrant anualment els serveis prestats. Amb aquest pla es pretén donar un servei policial conjunt i planificat i fer front a la falta de recursos que tenen els Mossos d'Esquadra per controlar tot el territori.

El pla que s'està estudiant afectaria els municipis de Fornells de la Selva, Sant Julià de Ramis, Quart, Vilablareix, Salt, Sant Gregori, Bescanó i Girona i consistiria a establir convenis bilaterals similars al que, des de fa anys, tenen subscrit els ajuntaments de Girona i Sarrià, que permet que la Policia Municipal de Girona patrulli a Sarrià i doni suport a la seva policia. L'estratègia es basa a compartir esforços i patrullar de forma conjunta entre municipis que tinguin policia, com és el cas de Girona, Salt i Sarrià, i que la policia de Girona doni servei a municipis que no tenen policia, com ara Sant Julià de Ramis, Quart, Fornells i Vilablareix. I també que la policia de Salt assumeixi tasques de control a determinats punts de Bescanó, sobretot al polígon industrial que els dos municipis comparteixen. El pla suposarà establir convenis entre cadascun dels ajuntaments que ofereixin el servei i l'ajuntament beneficiari i establir un preu per a l'ús de la centraleta del 092, per a les patrulles nocturnes i per al suport en atestats i diligències.

Aquest pla per mancomunar serveis policials, que avui s'ha de tractar a la reunió del consell d'alcaldes del Gironès, fa temps que s'està gestant, però havia tingut traves legals que la modificació de la llei 2/86 ha superat.

FALTEN MOSSOS

La planificació d'aquesta nova estratègia de seguretat per als municipis del Gironès posa en evidència la manca de recursos dels Mossos d'Esquadra, cos responsable de la seguretat ciutadana des que es va desplegar a la comarca ara fa deu anys, per donar servei amb prou garanties a totes les poblacions de l'entorn de la ciutat de Girona. Tot i els esforços dels dirigents i comandaments de la policia autonòmica per dur a terme un servei de proximitat i donar resposta immediata a les necessitats dels ciutadans, les queixes de falta d'efectius s'han fet notar en més d'una ocasió tant per part dels representants dels sindicats policials com per part de les diferents administracions municipals. L'Ajuntament de Salt, per exemple, s'ha fet un tip de reclamar, juntament amb les associacions de veïns i de comerciants de la població, que els instal·lin al municipi una comissaria dels Mossos d'Esquadra, però, ara per ara, la conselleria d'Interior de la Generalitat no ha atès les seves reivindicacions. De moment, els Mossos tenen presència a Salt amb una petita oficina dins de les dependències de la policia local.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page