18.700 policies vetllaran per la seguretat de les eleccions generals PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 08 març de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageNomés a Catalunya, més de 18.700 policies vetllaran per la seguretat el diumenge, 9 de març, dia de les eleccions generals al Congrés i al Senat. Dels 6.099 agents dels mossos d'esquadra implicats, 4.081 formen part del part del dispositiu especial URNA 2008, dissenyat per assegurar el normal desenvolupament dels comicis i garantir la seguretat als col·legis electorals.

A més dels mossos d'esquadra, el Cos Nacional de Policia disposarà d'uns 1.600 efectius; la Guàrdia Civil, d'uns 3.100 agents, mentre que les policies locals disposen de més de 8.000 agents a 204 municipis. Tot i fer la mateixa feina, els agents que participin demà en serveis extraordinaris ho faran amb retribucions diferents segons el cos al que pertanyin.

Col·legis electorals

Enguany, la seguretat de 2.418 col·legis electorals és responsabilitat de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, mentre que 321 ho són de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, bàsicament a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, on encara els Mossos d'Esquadra no estan desplegats.

Cal destacar que diferents policies locals cobriran la seguretat de 902 col·legis electorals, mentre que Mossos d'Esquadra cobrirà directament 1.341 col·legis. Un total de 175 col·legis es cobriran conjuntament amb les diferents policies locals i Mossos d'Esquadra.

Tot el dispositiu especial de seguretat té com a objectiu final vetllar perquè els 5.324.578 electors que estan convocats a les urnes a Catalunya puguin exercir el seu dret a vot sense cap mena de problema a qualsevol dels prop de 3.000 col·legis electorals que s'obriran diumenge.

Relació de preus hores extraordinàries a CME i als principals municipis

Image

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page