Registre en línia de documents d'identitat de la UE per comprovar-ne l'autenticitat PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 06 març de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageDes de l'any 2000, el Consell de la Unió Europea alimenta un registre únic de documents autèntics amb l' objectiu final combatre la falsificació de documents. S'inclouen tots els documents d'identificació expedits a la UE i l'espai econòmic europeu, i que són vàlids per a viatjar (documents d'identitat, permisos de conduir, visats i passaports). La base té referenciats 398 documents procedents de tota la Unió Europea.

PRADO, acrònim de Public Register of Authentic Identity and Travel Documents Online, ha estat elaborat per la Direcció General de Justícia i Afers d'Interior de l'executiu comunitari. Tota la informació ha estat proporcionada pels emissors dels documents, i cada fitxa inclou l'anvers i el revers del document, una eina per veure amb detall els documents, totes les mesures de seguretat detallades i la reacció del document al inclinar-lo a la llum. La base de dades permet la cerca pel nom del document i per país emissor.

Image

La base de dades és pública i en principi estava destinada a tots aquells serveis i professions que treballen amb aquests documents, des d'agencies de viatges, correus i serveis de seguretat fins a empreses de lloguer de vehicles.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page