Aprenent ètica policial amb pel·lícules com 'Crash' o 'Els intocables d'Elliot Ness' PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 05 març de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageFragments de pel·lícules com Els intocables d'Elliot Ness o Crash es projectaran a policies locals i càrrecs intermedis dels Mossos d'Esquadra amb la finalitat de propiciar el debat en un curs sobre deontologia policial. Les reflexions dels assistents es faran arribar al Comitè d’Ètica de la Policia, que està elaborant el futur Codi Ètic de la Policia de Catalunya.

El seminari impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, denominat Ètica i policia, ha estat inaugurat avui a l'escola de policia situada a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). El curs consistirà en un total de set sessions de debat o cinefòrum, amb una periodicitat quinzenal, en què es preveu la presència de 60 càrrecs intermedis dels Mossos d'Esquadra i dels cossos policials locals de Catalunya.

Per debatre sobre el mestratge s'emetran fragments d'Els intocables d'Elliot Ness, pel·lícula en què Brian de Palma repassa la trajectòria de diversos agents incorruptibles que lluiten contra la màfia i la corrupció. Altres dels títols que serviran per obrir debats són Hollywood: departamento de homicidios de Ron Shelton, per analitzar la transparència i la participació ciutadana; El crimen de Cuenca de Pilar Miró, sobre maltractaments; i l'oscaritzada Crash de Paul Haggis, sobre el racisme.

Per abordar la transparència també es recorrerà a fragments del clàssic de Billy Wilder Primera plana, mentre que per instruir els agents sobre com adaptar-se a la societat, el film escollit és Yo, yo mismo e Irene dels germans Farrelly. El seminari es tancarà el 10 de juny amb un cinefòrum sobre el corporativisme, a partir de la visualització de fragments de Distrito apache, de Daniel Petrie.

Fragment de Els intocables d'Eliott NessDocumental sobre El Crimen de CuencaYo, yo mismo e IreneHollywood: departamento de homicidiosCRASH< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page