Suspès de feina el cap de la Policia Local de Mataró condemnat per conduir ebri PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 27 febrer de 2008
Agències

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha decidit suspendre del càrrec durant un màxim de sis mesos el cap de la Policia Local, Joan Francesc Giménez Cernuda, que va ser condemnat per un jutjat de Barcelona a estar 8 mesos sense carnet per conduir ebri. El cap de la Guàrdia Urbana de Mataró va ser condemnat a mitjans d'aquest mes pel Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona per un delicte contra la seguretat del trànsit al donar positiu en un control d'alcoholèmia quan estava fora de servei i circulava per l'avinguda Diagonal de Barcelona.

D'acord amb la sentència, els fets van tenir lloc cap a les 3.30 de la matinada del 15 de gener passat quan Joan Francesc Giménez conduïa un vehicle per l'avinguda Diagonal de Barcelona i va ser parat per agents de la Guàrdia Urbana.

Va triplicar el màxim permès

Els agents van comprovar que el conductor tenia evidents símptomes d'haver ingerit begudes alcohòliques que "minvaven les seves facultats psicofísiques per a la conducció", segons la resolució judicial. El conductor va ser sotmès a la prova d'alcoholèmia, que va donar positiu amb 0,71 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, quan el límit permès és de 0,25 mg/l. Delicte contra la seguretat del trànsit La sentència va condemnar Giménez Cernuda per un delicte contra la seguretat en el trànsit amb la retirada del permís de conduir durant 8 mesos i li va imposar també el pagament d'una multa de 480 euros, així com realitzar 21 dies de treballs en benefici de la comunitat.

L'alcalde de Mataró ha nomenat provisionalment Mateo Sánchez Reyes com a cap de la Policia Local, tal com ha anunciat en la junta de portaveus extraordinària del consistori que s'ha celebrat avui.

El 12 de febrer passat Joan Antoni Baron va ordenar l'obertura d'un expedient informatiu, al ser informat pel mateix cap de la Policia Local dels fets, per examinar l'abast de les conseqüències per a la continuïtat en el lloc de treball de cap de la Policia Local a Giménez Cernuda.

Falta greu contra el decòrum

Aquest expedient, instruït pel secretari de l'Ajuntament, apunta la possibilitat que Cernuda hagi comès "una falta greu per la comissió de conducta que atempten contra el decòrum i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la corporació".

Davant aquesta conclusió, l'alcalde de Mataró ha decidit incoar un expedient disciplinari al cap de la Policia Local que instruirà la funcionària de la Diputació de Barcelona Marta Puig.

Advocat investigat

L'expedient informatiu del 20 de febrer també tenia per objecte examinar si el cap del servei jurídic administratiu de l'àrea de Via Pública del consistori, Lluís Miquel Clemente, va incórrer en alguna infracció al no haver comunicat a l'alcaldia la seva intervenció com a lletrat en la defensa de Giménez Cernuda.

Al tenir-ne coneixement, l'alcalde el va retirar de la instrucció i va nomenar el secretari municipal nou instructor.

L'Ajuntament de Mataró ha obert ara expedient disciplinari contra Lluís Miquel Clemente per la possible comissió d'una "falta lleu", segons informacions municipals.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page