La Guàrdia Civil afegeix cinc etarres més a la llista dels terroristes més buscats PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 26 febrer de 2008
Redacció │ Barcelona

Image

La Guàrdia Civil ha afegit cinc presumptes etarres més a la llista dels terroristes més buscats, les fotografies i fitxes personals dels quals apareixen a la pàgina web de l'institut armat.

Es tracta d'Aitzol Iriondo, Oroitz Aldekoa, Eider Uruburu, Agurne Salterain i Jurdan Martitegi. A aquest últim se'l considera, amb Arkaitz Goikoetxea, membre del comando Biscaia d'ETA, responsable dels últims atemptats amb bomba perpetrats a diverses localitats del País Basc.

Segons fonts de la lluita antiterrorista, els serveis d'informació de la Guàrdia Civil han considerat oportú en aquests moments difondre les imatges d'aquests cinc presumptes membres d'ETA, de qui se sospita que poden estar "més actius" en territori espanyol.

Les unitats de la lluita antiterrorista van amb molt de compte a l'hora de publicar les fotografies i les identitats de presumptes etarres, ja que en moltes ocasions, en lloc de facilitar la seva detenció, només s'aconsegueix que el terrorista s'amagui en un lloc segur.

Formats en la violència urbana

La majoria d'aquests nous activistes de la banda terrorista es van iniciar en la violència urbana, i fins i tot alguns d'ells han estat condemnats en el passat per actes de kale borroka.

És el cas d'Eider Uruburu, condemnada a un any de presó el juliol del 2005 per un delicte d'exaltació del terrorisme comès durant una concentració no autoritzada, organitzada després de la mort de l'etarra Arkaitz Otazua en un tiroteig amb l'Ertzaintza a l'Alto de Herrera (Àlaba).

Per la seva part, Aitzol Iriondo va ser condemnat l'any passat en rebel·lia pel Tribunal Correccional de París a dos anys de presó i a la prohibició definitiva d'estada a França en el primer judici contra ETA celebrat al país veí després del trencament de l'alto el foc.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Guàrdia Civil afegeix cinc etarres més a la llista dels terroristes més buscats
Go to top of page