Editorial
TVC emet un reportatge sobre les mancances policials a Mèxic PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 30 novembre de 2004
Per quan un reportatge de TV3 dedicat a les mancances i deficient coordinació de la Policia a Catalunya ?

Redacció Web policial (Barcelona).- L'edició de 60 minuts de dimarts del Canal 33 es va dedicar, en la franja de màxima audiència, a l'auditoria que va fer l'any passat l'equip d'assesoria de Giuliani al cos policial de Ciutat de Mèxic. Mentres la nostra encara no ha explicat en un reportatge ni al 30 minuts la deficient coordinació de les emergències a Catalunya, retards injustificables en la prestació del servei sanitari urgent, el caos del regne de taifes policial que suposen 204 cossos locals i els mossos descoordinats, ja sense considerar l'escandalosa deixadesa de les plantilles a Tarragona per part del Ministerio de l'Interior. Curiosa forma d'entendre la trasnperència i la democràcia en aquest país. 29/11/2004 Dimarts, a les 21.55, al 33
Els efectius de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 13 octubre de 2004
Al darrer número del butlletí Barcelona Informació de l'Ajuntament s'informa que la Guàrdia Urbana de la ciutat ha hagut de crèixer fins als 2600 agents per tal de poguer realitzar les funcions que el Cos Nacional de Policia ha deixat de fer, segons el consistori barceloní.

La Guàrdia Urbana no només no ha crescut en número d'agents, sinó que en els darrers 10 anys n'ha perdut prop d'un mil.ler. Aquesta petita diferència ha comportat que la gent ja no vegi el guàrdia de barri al que tothom coneixia. Encanvi sí que troba un vigilant de zona blava a cada cantonada.

D'una vegada per totes, cal superar la pretesa divisió de competències dels cossos policials que presten el servei bàsic de policia uniformada al carrer. Pugin sinó en un cotxe policial i comprovin com el que podia semblar una infracció de trànsit és converteix en una actuació de seguretat ciutadana ja que el vehicle és robat i els seus ocupants tenen causes pendents. I viceversa. El model policial que defensa l'Alcalde de Barcelona per sobre tot era obertament qüestionat pel seu predecessor, i el fet de posar-lo en dubte avui pels propis professionals és vist com un acte de deslleillaltat i atreviment.

Políticament els nostres dirigents han rentabilitzat la màxima que a més cossos de policia i més efectius, més seguretat. Ja és hora que el ciutadà conegui la descoordinació evident dels diferents serveis de protecció, la mala gestió de recursos que implica la diversitat de cossos i l'ineficàcia manifesta que suposa la actuació de policies de diferents cossos en competències semblants.

Víctor Argelaguet i Foret
Responsable de Web policial de Catalunya
Fàstic dels polítics de façana PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 08 octubre de 2004
Article aparegut a El Punt, Edició Catalunya, 08/10/2004.

> Fàstic dels polítics de façana

El lector escriu

PERE HEREU MARES. Blanes (Selva) .

Sóc professional d'un cos de seguretat i fa uns mesos se'm va assignar un servei que els policies en èpoques preelectorals fem sovint. Es tractava d'anar a la carretera N-II a l'altura de Riudellots de la Selva a vetllar per la seguretat d'un acte, on un polític posaria la primera pedra de l'obra que comportaria el desdoblament de l'esmentada via. L'acte es va portar a terme amb tota normalitat, en un terra prèviament asfaltat es va instal·lar una vela immensa, es va contractar un servei de càtering, van llogar el servei d'unes hostesses per tenir-les palplantades a l'entrada de la vela i s'hi van destinar una gran quantitat de recursos econòmics. Ja fa uns quants mesos d'aquest acte i encara no he vist cap progrés en aquesta carretera. El que sí he vist en un radi d'un parell de quilòmetres d'on es va fer l'acte són uns quants accidents mortals.

He vist els cossos de les persones mortes i ferides greument, amb cotxes destrossats, la majoria per impactes frontals. He vist les cares dels familiars dels morts, dels pares que en perdre un fill restaran agonitzant el que els resta de vida. Només escric aquestes ratlles perquè els «polítics professionals d'inaguracions d'obres o posades de primera pedra que tardaran anys a realitzar-se», sàpiguen que en la meva persona trobaran un profesional que vetllarà en tots els sentits per la seva seguretat i perquè l'acte que realitzin es porti a terme amb tota normalitat, perquè puguin fer els seus discursos tranquil·lament i puguin veure els seus vinos sense que cap eixelebrat els tiri algun tomàquet. Però també vull que tinguin constància aquesta gent, que el meu sentiment personal cap a ells és de fàstic, fàstic perquè no entenc com destinen tants diners a aquests actes de propaganda que paguem tots i no serveixen absolutament per a res.


De strippers y modelo policial PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 02 juliol de 2004
Image

Sorprende el eco mediatico y de jefes políticos acerca del mossos stripper cuando hace exactamente un año la mayoría de ellos presenciaron un estriptís del Cuerpo de Bomberos de Barcelona en el Village de los Juegos Mundiales de Policías y Bomberos. Todo con autorización de los respectivos cuerpos y en el que dos bomberos se vistieron de Guàrdia Urbano y de Mosso d'Esquadra para que todos fueran representados.

Sin profundizar en el hecho en concreto, resulta incomprensible como otros problemas estructurales y mucho más graves de la policía de catalunya no tienen el mismo eco en la prensa y en el plano político. Catalunya tiene hoy una de las tasas de policías por mil habitantes más altas de toda europa occidental, y aún y así faltan efectivos según los políticos. Nadie reconoce las duplicidades, la inexistente coordinación y el lastre económico que supone el actual modelo policial, en que operan hasta tres cuerpos distintos en un mismo territorio. Pomés antes, Gispert mediante y Tura ahora niegan la posibilidad de debatir la implantación de un servicio de polica único en el país.¿Tan difícil resulta dedicar esfuerzos en auditar las necesidades reales de la policía en catalunya, en lugar de seguir a compañeros strippers?

Víctor Argelaguet i Foret
Responsable de Web policial de Catalunya
Carpetazo al mando único: se nombran dos directores generales y uno de ellos militar PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 15 juny de 2004
La expectativas eran muchas y los frutos parece que van a ser pocos. El que fuera uno de los platos fuertes de la campaña socialista, el mando único, ya parece quedar en la nada. Con cierto paralelismo al Forum de la Culturas, se ha hablado mucho del mando único sin que ni siquiera ellos sepan lo que significa.
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 43 - 47 de 47
webpolicial » Inici arrow Editorial
Go to top of page