Editorial
Les “altres” drogues, al·lucinacions col·lectives i estats de Dret a mida PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 10 febrer de 2007
Editorial

Aquests dies s'ha obert de nou el debat sobre la legalització de les drogues. Les altres esclar. Entre totes les polítiques en aquest sentit cal tenir en compte l'experiència holandesa de permetre el consum i venta de cannabis. Un dels primers efectes ha estat evitar que els seus usuaris entrin en contacte amb traficants submergits i delinqüents, que tard o d'hora els haurien ofert altres substàncies encara més nocives tal i com demostren els patrons de consum esglaonats de drogues. És per aquesta raó que els índexs de consum de cocaïna a l'Estat son molt més alts que als Països Baixos. Hem de tancar el ulls a aquesta realitat i obviar aquestes dades ? Tant important és policialment la repressió d'un consumidor de cannabis? Ens esforcem igual a lluitar contra fumadors il·legals en establiments públics ?

Una dècada creant xarxa a la policia de Catalunya PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 30 novembre de 2006
Editorial

ImageFa 10 anys es posava en funcionament el "Web policial de Catalunya". Tot va començar a les aules d'informàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Internet en aquell moment no era el que és avui, Google i YouTube no existien, els modems "pitaven" i actualitzar qualsevol cosa era feina d'hores.

La millor defensa, la coordinació PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 10 agost de 2006
Editorial

ImageL'11-S va canviar la nostra percepció de la seguretat. Des d'aleshores tot és insegur. Insegur va ser veure passar els F-16 per les torres bessones fumejant sense que pugessin fer absolutament res. De cop ens vam adonar que les armes i els exèrcits convencionals no servien. Més endavant, l'11-M i el 7-J només van fer que confirmar que l'enemic és al carrer, als nostres barris.

Aspirants a policia i aspiracions polítiques PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 27 maig de 2006
Editorial │ Víctor Argelaguet

En les edicions d’avui de molts diaris es fa referència a la suposada prohibició que agents en pràctiques patrullin sols durant el seu primer any d’exercici professional. Més enllà que estigui regulat, està clar que seria de sentit comú que fos així. Si més no, la realitat és que els compromisos polítics de desplegament de la policia de la Generalitat han fet que en moltes comissaries i casas cuartel catalanes els aspirants a policia hagin de patrullar sols, sense el necessari recolzament i amb condicions horàries i volum de treball impropis per a agents que es troben formant-se i finalitzant el seu procediment selectiu.

De desplegaments, replegaments i arreplegaments PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 23 gener de 2006
Editorial

D’ençà dels acords de la Junta de Seguretat d’octubre de 1996 ens hem acostumat al terme desplegament per referir-nos a l'esglaonada implantació territorial i competencial del cos de mossos d’esquadra per la geografia catalana. Ens trobem davant d’un model de substitució.

No estem tant habituats però a la paraula replegament per referir-nos a la substitució d’uns policies – estatals - per uns altres – autonòmics - perquè en la majoria dels casos les comissaries i casernes estaven ja sota mínims a força de no cobrir vacants en els darrers temps, qüestió aquesta que no és d’estranyar atès el gris panorama professional i incerteses que planaven – i planen - sobre els membres del cossos estatals que romanguessin a Catalunya.

Bon any 2006 ! PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 31 desembre de 2005
Redacció │ Barcelona

Image Durant aquest any es presentaran els projectes de llei del 112, del sistema de policia de Catalunya i de la Llei orgànica de les Forces i Cossos de Seguretat. Totes aquestes normes incidiran especialment en l'estatut professional i en la organització dels serveis de policia. Amb l'objectiu de prestar un millor servei a la ciutadania i assolir la plena conciliació del nostre treball amb la vida privada i familiar, esperem treballar plegats per aconseguir-ho.

En nom de tot l'equip de webpolicial us volem desitjar el millor per aquest nou any i agraïr-vos la vostra confiança.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 31 - 36 de 47
webpolicial » Inici arrow Editorial
Go to top of page