Editorial
Som un PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 18 juliol de 2009
Editorial

ImageTot i que per a la majoria de patrullers mai ha importat el color predominant de l'uniforme dels companys, sovint, ja fos mitjançant la premsa o per interessos polítics s'ha intentat confrontar cossos policials. I en aquest context, quelcom que no hauria de ser notícia, avui ho és. Es tracta de l'operació conjunta entre Cos Nacional de Policia, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra a les Corts en una operació integral contra la prostitució.

Fins ara s'estava fent massa habituals escenes no desitjades com operacions a dos sense un dels cossos o altres mostres de deslleialtat difícils de comprendre per a qualsevol persona compromesa amb la professionalitat i l' interès públic.

Celebració d'una condemna amb un brindis (v 2.0) PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 16 juny de 2009
Editorial

ImageÉs cert que la condemna podia haver estat molt més greu, però és qüestionable ratlla la imbecil·litat considerar un triomf la sentència en relació a un dels casos de les Corts. D'entrada, en la fonamentació de la sentència pel que fa l'atestat judicial, tot i que no coincideix allò escrit amb la realitat, la jutgessa considera que no hi ha falsedat ja que en l'àmbit policial, es tendeix a exagerar.

La difícil equació de l'interès general, polítics irresponsables i tècnics prescindibles PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 31 març de 2009
Editorial

ImageEls polítics de tot l'arc parlamentari han demostrat amb escreix que tot s'hi val per a la defensa dels interessos partidistes. Interessos que quasi mai són coincidents amb els generals. D'aquí que encara a data d'avui no hi hagi un sistema de policia òptim a Catalunya. Per què està Saura al capdavant d'Interior ? Doncs senzillament perquè a l'aparell socialista del carrer Nicaragua no els agradava la forta projecció que estava assolint la Consellera Tura, i perquè comptaven amb el gran desgast que suposaria la gestió de la Policia de la Generalitat en la fase final del desplegament.

La pedagogia dels canyons d'aigua, gasos lacrimògens i pilotes de goma PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 20 març de 2009
Editorial

Image

És clar que com a última solució, qualsevol d'aquests elements són especialment útils per recuperar el control de l'ordre públic. Si més no abans d'ahir qui sembla que va perdre el control, un cop més, va ser el “flamant” Director General de la Policia, Sr. Rafael Olmos. D'entrada, cal partir del reconeixement dels agents de la brigada mòbil que seguien com podien les ordres contradictòries dels seus comandaments, i que va provocar alguns ferits greus entre ells. Tant contradictòries eren les ordres com les inicials declaracions del nostre estimat Olmos a les posteriors disculpes públiques per tots els “errors” comesos.

Falta de previsió al CECAT ? Què hem après després del 14 morts de l'estiu de 1993 ? PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 29 desembre de 2008
Editorial

Image

Camió de Bombers engolit literalment per un esvoranc causat pel fort onatge a la costa de Roses.

Fa uns mesos s'obria la nova sala operativa del CECAT a la seu Departament d'Interior. Fa dos dies, va fer la prova de foc amb la llevantada. I pel que sembla, no la va superar en alguns aspectes. Tot indica que no es va saber valorar apropiadament el risc que suposaven les onades de més de 12 metres que registraven les boies del Servei Meteorològic de Catalunya. Ningú en mirava les dades? No es que fos comparable al Tsunami de 2004 a l'Oceà Índic, però justament la catàstrofe va servir per sensibilitzar els governs en la importància de monitoritzar onades i moviments sísmics, important en aquest cas les primeres. I si algú hagués verificat aquestes dades, la nit del dia 26 no hi hauria hagut cap ferit en un restaurant a Platja d'Aro, perquè s'hauria desallotjat. Encara que pel que diuen tots els operadors d'emergència, la nit del 26, amb la simple observació del fort onatge era suficient per ordenar el desallotjament de primera línia de mar. Un cop més ens hem confiat de les “bondats” del mediterrani.

Missa castrense per obrir els actes de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 29 setembre de 2008
Editorial

ImageAhir ho feia Scotland Yard amb motiu de la celebració del dia de la policia. Avui ho farà la Guàrdia Urbana de Barcelona amb una missa solemne per obrir la setmana d'actes patronals. Més enllà que el patró sigui un sant, sembla que aquí fa anys que tenim enquistada la laïcitat positiva que pregonava Sarkozy amb motiu de la visita del Papa Ratzinger a França. Respecte a la diversitat religiosa sí, però laïcitat dels poders públics també.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 19 - 24 de 47
webpolicial » Inici arrow Editorial
Go to top of page