Editorial
De com contribueix la seguretat pública a un major dèficit PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 16 juny de 2010
Editorial

ImageResulta molt paradoxal veure com els partits polítics es tiren els plats els un als altres per culpar-se de decisions que han contribuït al dèficit. Tots obvien que han recolzat tenir un sistema de seguretat pública que malbarata recursos, és escandalosament ineficient i en comparativa europea, clarament ineficaç.

Aquest fet comporta problemes de seguretat tant pels professional com la ciutadania. I cal que quedi clar que amb aquestes paraules no s'està posant en dubte el treball diari dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, de la qual en formo part amb molt d'orgull.

La unificació del servei bàsic de policia suposaria estalvis superiors

El País compara Delort amb Fouché (chapó!) PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 30 abril de 2010
Editorial

ImageImageAl primer any de la carrera de Dret vaig tenir l'immens plaer de tenir com a professor de Ciència Política al ja mort Jaume Colomer. El recordareu segurament pels seus comentaris de política internacional als telenotícies de TV3 que t'ajudaven a comprendre millor les misèries de les guerres i els conflictes.

Dèficit, acomiadament de policies i model policial PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 20 abril de 2010
Editorial

Image

El passat dia 8 d'abril vaig assistir a una reunió a la seu de la Garda, la policia nacional Irlandesa. Només arribar, un dels companys em comentava que feia dos mesos que els aplicaven a tots i cada un dels policies la reducció del 15% del sou, en el marc del pla del Govern per a la reducció del dèficit. Aquí en canvi, els darrers dos anys hem tingut augments de fins al 7% els darrers dos anys, segons les categories.

Falta d'autoritat de la Urbana ? PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 15 setembre de 2009
Editorial

ImageLa columna d'avui de M. Dolores Garcia a La Vanguardia sobre Hereu i la policia local barcelonina explica que al PSC creuen que tot els surt així de malament per, entre altres raons, la falta d'autoritat de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Obliden que el cos està integrat per agents de l'autoritat que executen les seves polítiques, les que fixen les autoritats.

En els darrers anys, qui ha restat més autoritat als professionals d'aquest cos han estat els màxims responsables de l'ajuntament al dir que no és funció de la policia de la ciutat perseguir delinqüents o contribuir més activament en la seguretat ciutadana.

Senyors del PSC, siguin valents i vagin traient la pols als diferents projectes que tenen per tal que un únic cos uniformat patrulli i vigili els carrers.

Una casa de barrets sense mestressa PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 07 setembre de 2009
Editorial

Hi ha persones que moren víctimes de la descoordinació policial - Mossos i urbans presten simultàniament el servei bàsic de policia - Catalunya té més efectius per cada mil habitants que Alemanya, Àustria o Suècia, tot i així manquen efectius segons els polítics

ImageAquesta és la definició més exacta -i més d'actualitat- del sistema de seguretat pública de Catalunya. Tots i cada un dels partits polítics, catalans i espanyols, en són responsables. L'aparell de policia públic del país és avui descoordinat, ineficaç, altament des-optimitzat i insostenible financerament. Al país no hi ha cap càrrec públic capaç de dirigir les polítiques públiques de seguretat i els qui l'executen en la seva totalitat. D'aquí que l'agenda política de seguretat la marquin els mitjans de comunicació, ja que els polítics no poden.

Protocols, "cruising" i homofòbia PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 31 agost de 2009
Editorial

ImageSovint es destaca el caràcter únic del protocol dels mossos contra l'homofòbia. Certament ho és, ja que a la resta de països europeus en que es lluita contra la desigualtat de tracte i la discriminació seria inadmissible un protocol que no fos integral de totes les formes de discriminació. A la resta del continent es registren delictes homòfobs, xenòfobs, racistes, sexistes, contra la llibertat religiosa, discriminatoris per edat i per raons de discapacitat. Tots per igual.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 13 - 18 de 47
webpolicial » Inici arrow Editorial
Go to top of page