Editorial
"Només hi ha dos camins: o deixar de ser instructor per dignitat o aprovar tothom pel broc gros" PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 18 octubre de 2012
Opinió: Jaume Clotet

No només tenim un problema amb les proves d’accés a l’Escola de Policia (rebatejada amb el nom light d’Institut de Seguretat Pública de Catalunya), sinó que un cop els aspirants o opositors passen l’examen d’ingrés és pràcticament impossible que suspenguin el curs, encara que siguin manifestament inhàbils o incapaços d’aprovar-lo. Les presses per enllestir el desplegament i la necessitat de penjar-se’n les medalles polítiques van fer que, sobretot durant el mandat del conseller Joan Saura, es decidís que no hi podia haver cap baixa ni vacant en cap convocatòria.

Medalles devaluades PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 29 setembre de 2012
Editorial

La Guàrdia Urbana ha concedit la medalla al mèrit policial per la trajectòria professional a un Inspector implicat en un cas de tràfic d'influències en un procés selectiu per cobrir 150 places d'agent

ImageCoincidint amb les festes patronals dels diferents cossos, es realitza l'acte d'entrega de condecoracions i medalles. Sovint s'ha criticat que distincions pensades per reconèixer trajectòries exemplars, actes meritoris i heroics, o vídues d'agents, degenerin en un mercadeig de medalles entre institucions, o s'entreguin a persones afins sense que hi hagi cap raó aparent ni racional.

Fàstic de moralistes de façana, medallistes i becaris avantatjats PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 20 juny de 2012
Editorial

Casualitats de la vida, i vistes les circumstàncies, sembla que hauria estat possible trobar Dívar i Ribó al mateix hotel, disfrutant de sopars, acompanyats de les seves parelles, i en missió oficial, en una combinació de fets com a mínim qüestionable

La mujer de César no sólo debe ser honrada, además debe parecerlo.
Plutarco


Image

L'ètica a l'Administració Pública gira entorn el fet central que els governants i els empleats públics, som servidors públics i que se'ns confien recursos públics per a la seva gestió i administració, en quan a màxims garants del que se'n diu "els interessos públics". Quelcom que sembla és tant obvi, resulta que al dia dia no és exactament així. Massa sovint, el corporativisme i els interessos particulars s'han erigit en un filtre brutal de les polítiques públiques, contribuint encara més al desprestigi d'allò públic i a una major indignació creixent de la nostra societat.

El frau fiscal a Espanya (i les greus mancances per fer-hi front) PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 28 maig de 2012
José María Peláez, expresident de l'Associació Professional d'Inspectors Hisenda

En España no existe un estudio oficial sobre el fraude fiscal, pero existen informes y datos que ponen de manifiesto la magnitud del problema y que cuantifican el fraude en España entre el 20% y 25%, el doble que la media de la UE - Actualmente circulan en el país 111 millones de billetes de 500 euros, siete veces más que en 2002: es el 64% del valor total del efectivo en manos de los españoles

ImageNo hacen falta sofisticados estudios o encuestas para conocer la magnitud del fraude fiscal existente en España porque a diario se puede comprobar la alegría con la que se ofrecen en el mercado servicios u operaciones sin factura, facturas sin IVA, u operaciones con una parte en negro. Esta situación pone de manifiesto el poco miedo que tiene el defraudador a ser pillado, la falta de repudio social ante el fraude fiscal y el fracaso de la administración en sus planes de lucha contra el fraude.

Amparándose en la dificultad de su realización, ningún gobierno ha querido elaborar hasta ahora un estudio en profundidad sobre la economía sumergida y el fraude fiscal en España.

Ara toca ajustar 36.500 m€ (i els és més fàcil reduir sous que reformar l'administració) PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 21 novembre de 2011
Editorial

Amb la primera retallada de 18.000 m€ de maig de 2010 es va fer necessari, entre altres, reduir en un 5% els salaris públics - La nova retallada tindrà un cost equivalent a 30 vegades el pressupost del Departament d'Interior per aquest any

Image

Foto: En campanya el President electe Sr. Mariano Rajoy va prometre equiparar els sous de totes les policies. Ara només queda saber si aquesta equiparació serà a l'alça o a la baixa.

Assolir l'objectiu de reducció del dèficit és imprescindible per assegurar la viabilitat financera de l'Estat a curt termini. Els compromisos amb Europa eren assolir un dèficit del 4,4% al 2012, si més no el Govern reconeix que el sobrepassarà de llarg fins al 6%, amb la consegüent necessitat de reduir despesa corrent (salaris i recursos destinats a la prestació de serveis) i augmentar els ingressos (increment IVA, IRPF i creació de noves taxes).

Propostes per processos selectius més transparents i en prevenció de tràfic d'influències PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 22 juliol de 2011
Editorial

ImageDarrerament s'han produït diferents episodis (cas Olmos, Sitges …) que han deixat en evidència que hi ha conductes enquistades a l'Administració Pública contrària als principis bàsics constitucionals, com la igualtat de tots els ciutadans davant la llei, fet que implica que en cap cas l'Administració o els seus funcionaris, en relació l'oferta pública d'ocupació, no puguin expressar preferències discriminatòries o fonamentades en raons subjectives d'uns sobre els altres.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 1 - 6 de 47
webpolicial » Inici arrow Editorial
Go to top of page