Ens hem traslladat a policia.cat
Des del dia 1 de novembre totes les noves edicions de webpolicial es publiquen al domini policia.cat .

La Guàrdia Urbana de Barcelona gira l’esquena a l’anglès
Redacció │ Barcelona

Tot i les al·legacions fetes a les bases de 100 places d’agent en el sentit d’incorporar una prova voluntària d’anglès -o la valoració de mèrits de coneixement d’idiomes estrangers en el seu defecte-, l’Ajuntament de Barcelona insisteix en no valorar als aspirants amb habilitats lingüístiques

ImageEl coneixement de la llengua franca avui al món, l’anglès, comença a esdevenir decisiu per fer front a moltes situacions quotidianes amb les que es troben els agents de policia a Barcelona: des de l’assistència a víctimes de furt, la presa de declaració a persones estrangeres o la mediació en un conflicte en que hi hagi turistes implicats. A nivell executiu també esdevé indispensable per als intercanvis amb altres cossos policials o organismes de cooperació. Tot i així, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit un any més no valorar els coneixements d’idiomes estrangers dels aspirants a la categoria d’Agent de la Guàrdia Urbana.

Barcelona adquireix 50 vehicles per a la Guàrdia Urbana a través de la central de compres de l'ACM
Agències

Image

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha presentat aquest dijous al matí el lot complet de vehicles que ofereix als ens locals per poder adquirir-los amb avantatges administratius i a un millor preu. Precisament, l’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat a aquesta iniciativa i ha realitzat la compra de més d’una cinquantena de vehicles per a la Guàrdia Urbana a través de la central de compres de l’ACM.

El sindicat majoritari a la Urbana qüestiona les instruccions donades durant l’atac a la comissaria
Redacció │ Barcelona

Afirmen que de les imatges es desprèn manca de lideratge, de presa de decisió i de coordinació amb Mossos - Sol·liciten reunió on es reprodueixin les gravacions de les comunicacions dels indicatius que participaven en l’incidentL’incident del passat divendres en que al final de la manifestació en suport al barri de Gamonal un grup de violents va atacar amb el llançament d’objectes als agents i a les dependències de Guàrdia Barcelona de Barcelona, està portant cua en si del cos municipal. En una carta enviada al Cap del Cos de la Guàrdia Urbana, Sr. Evelio Vázquez, i distribuïda al conjunt de la organització, el màxim representant de SAPOL afirma que en aquest incident “s’hauria d’haver actuat diferent” i que la repercussió dels incidents a la ciutadania no és acceptable i lamenta el fet que “se’ns ha acusat de no defendre als ciutadans i les seves propietats, tancant-nos a la comissaria, i de no ser capaços ni de protegir-nos a nosaltres mateixos”.

Presa de possessió de cinc nous comissaris de CNP a Catalunya
Redacció │ Barcelona

Fernández Díaz, en el seu discurs, ha agraït l 'esforç i dedicació dels més de 3.000 policies nacionals destinats a Catalunya

Image

El ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz, i la delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, han presidit l'acte de presa de possessió de cinc nous comissaris de la Policia Nacional com a caps de diferents dependències policials a Catalunya.

El llegat de Mandela a la policia sud-africana
Redacció │ Barcelona

Fins l’any 1990 el racisme, la brutalitat, la corrupció i l’ineficiència definien la policia del país - La Comissió de la Veritat i la Reconciliació no va perseguir policies per complir ordres sota el règim apartheid - Tot i les reformes, la policia sud-africana continua avui molt qüestionada

Image

L’alliberament de Mandela després de més 27 anys a la presó, va constituir un punt d’inflexió per la Força de Policia Sud-africana i els més de 140 mil agents. Fins aquell moment el treball de la policia sota el règim apartheid consistia en aplicar la legislació de segregació racial, protegir el govern i proporcionar seguretat ciutadana únicament als barris de població blanca. Això va fer que la policia sud-africana es construís en base a la lleialtat política i en un marc de corrupció estructural que va fer de la repressió política el seu estendard, fet que va donar minsos resultats en les tasques pròpies d’un cos de policia: la lluita contra el crim i la inseguretat.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 1 - 6 de 47
webpolicial » Inici
Go to top of page